Zaterdag 15 juli is de allerlaatste LIVE IN HOORN!

Als organisatie willen we graag nog jaren door, maar het festivalterrein wordt getransformeerd tot grote woonwijk met ruim 600 woningen. Binnen Hoorn zijn geen soortgelijke locaties beschikbaar, zover wij nu weten…

We krijgen de laatste dagen veel suggesties die als mogelijke locatie worden aangedragen. Daarvoor uiteraard grote dank en we waarderen het meedenken! Bijvoorbeeld wordt de prachtige locatie van Outdoor Stereo het vaakst genoemd. Die locatie is schitterend aan het water en zij hebben ongeveer net zoveel bezoekers als Live in Hoorn. Echter is dat terrein niet geschikt voor zoveel bezoekers met (zoals wij hebben) 1 podium. Dan wordt de situatie onoverzichtelijk en kan het onveilig worden. Outdoor Stereo heeft meerdere podia en verdeeld op deze manier haar bezoekers over het uitgestrekte terrein.

De schaatsbaan wordt ook veel genoemd. Die baan zou geluidstechnisch een enorme uitdaging worden. Nog meer dan de Amsterdam ArenA. Maar los daarvan, mogen in de schaatsbaan geen andere evenementen die veel geluid veroorzaken georganiseerd worden.

Het nieuwe strand van Hoorn, ook die wordt veel genoemd als alternatieve nieuwe locatie. Voor ons zou dat een gedroomde nieuwe locatie zijn. Echter hebben wij vernomen dat hierop geen grootschalige evenementen als Live in Hoorn  georganiseerd mogen worden. Gemiste kans voor de gemeente natuurlijk, want met die locatie en sfeer zou dat fantastische citymarketing zijn.

En zo worden nog vele locaties aangedragen… We waarderen dat nogmaals enorm en zullen samen met de gemeente goed gaan bestuderen welke haalbare alternatieven er zijn (of komen). Tot dusverre blijft het stil en is het met die wetenschap dit jaar de laatste keer dat we van het Pelmolenpad gebruik kunnen maken. Dus daarom dit jaar de allerlaatste kans om ouderwets te genieten van Live in Hoorn met alle grote sterren van Nederland!

Als er positieve ontwikkelingen zijn over dit onderwerp, dan delen we dat onmiddellijk met je.

Deel dit bericht